[googlefb450ab542347016.html]

Vacuumconveyors

Vacuumconveyors voor meer productiviteit, ergonomie, stofvrij en sanitair materiaaltransport voor granulaat, zaden, tableten & poeders voor industrieel gebruik, wij vertegenwoordigingen het Duitse merk Lutena Vakuum.
Moderne vacuumtechniek voor een scala aan producten, het principe is feitelijk gelijk aan uw stofzuiger thuis, alleen het transport materiaal, de toepassing en de capaciteitklasse verschillen.
In een vacuum-conveyor-systeem gebeurt het materiaaltransport in een volledig gesloten circuit, in combinatie met aanvoersystemen, bijvoorbeeld, met stortkabinet, big-bag of silo-opstellingen
Dit zorgt voor stofvrij, contaminatievrij en efficient transport van A naar B voor capaciteiten van 100 -10.000 Kg/uur ( afhankelijk van product & afstand)  en afstanden tot 70 meter.
De conveyor systemen onderscheiden zich door uitgediepte en in eigen huis ge-engineerde en gebouwde filtersystemen, een cruciaal element voor contaminatie & stofvrij materiaaltransport.

Vacuumconveyors Video presentatie:

Vacuumtransporteur

* Contaminatievrij
* Grote afstortklep
* Stofvrij
* Top filtertechniek

 

Vacuumtransport techniek

De onverslaanbare voordelen van Vacuumconveyors:

Eenvoudige installatie

Stofvrij transport

Eenvoudige reiniging

Minimaal onderhoud

Automatisch filterreiniging

Gering geluidsnivo

Gering energieverbuik

Werking en besturing volledig pneumatisch

Flexibel modulair systeem

Transparant view vacuumconveyor

Werkingswijze van Vacuumconveyors:

Als de bodemklep gesloten is zorgt de vacuumpomp voor een onderdruk in het conveyorhuis, het te transsporteren materiaal wordt door het leidingwerk aangezogen en verzameld zich in de conveyor.

Wanneer de ingestelde “load” tijd voorbij is wordt het systeem drukverschil-vrij, de bodemklep opend zich het materiaal valt naar beneden, gelijktijdig worden via de Airshocktanks de filters gereiningd, daarna sluit de bodemklep en de cyclus begint opnieuw.
Afhankelijk van de instellingen herhaalt zich deze cyclus voortdurend.

Functie principe vacuumtransporteur