[googlefb450ab542347016.html]

Leidingwerk

Leidingwerk in roestvrijstaal voor vacuumtransport hebben voor stationaire installaties .
De eerste voorkeur i.v.m kleine wrijvingsverliezen, vacuumvaste slangen met spiraal is ook mogelijk, deze vaak transparante leidingen toepassen tot een transportlengte van 20 meter, voordeel is natuurlijk het zichtbaar zijn van de materiaalstroom, en mogelijke verstoppingen snel op te sporen.

In beide gevallen geld, hoe langer en meer verticaal het leidingwerk des te geringer is de capaciteit, naar de huidige stand der techniek bedraagt de maximaal afstand 100 meter.

 

Dimensioneering van het leidingwerk:

Naast de vacuumconveyor speelt de diameter van de leidingen een belangrijke rol, een kleiner diameter leid tot een hogere transsportsnelheid, en kan bijvoorbeeld bij materialen die in de  Dense-fase getranssporteerd worden leiden tot een grotere capaciteit.

Bij een grotere diameter is de transsportsnelheid minder, maar de kans op verstopping ook, m.a.w  belangrijk is de juiste keuze conveyor, leidingdiameter in relatie tot het bulkmateriaal.

Bij grove of scherpkantige materialen, wordt vaak aan de conveyor-zijde een conisch deel geplaats, om beschadiging van het product te voorkomen.
Tussen leidingdiameter en capaciteit bestaat een bepaalde verhouding, zo kan bijvoorbeeld een leiding van 100 mm de dubbele hoeveelheid transporteren t.o.v een leiding van 75 mm.

Leidingbochten :

Leidingbochten leiden tot een vermindering van de capaciteit, het materiaal/lucht mix moet omgeleid worden vanuit de rechtdoor richting en ondervind hierdoor meer weerstand.

Voor een optimaal resultaat geld R= 10 x D !!

Leidingwerk gegevens voor vacuumconveyors
Radius bochten pneumatisch transport
Verhouding capaciteit leidingdiameters
Bepaling radius bij pneumatisch transport

Leidingwerk voor pneumatisch transport

Voor de bijbehorende buiskoppelingen ga naar >>>>Buiskoppelingen

Leidingen voor pneumatisch transport

Rechte buis RVS 38- 100 mm

Lange radiusbochten

Verloopstuk voor vacuumconveyors

Verloopstukken RVS

Y-stuk koppeling

Y-koppelingen RVS

T-stuk voor pneumatisch leidingwerk
Zuiglans voor bulkstoffen

Zuiglansen voor pneumatisch transport