[googlefb450ab542347016.html]

Cyclone hoppers

Een cyclone hopper /voorafscheider is nooit een oplossing op zichzelf. In combinatie met een goede analyse van de werkomgeving en de juiste afzuiginstallatie kan wel de bovengenoemde voordelen opleveren.
In enkele gevallen kan het raadzaam zijn om een cyclone te plaatsen in plaats van een voorafscheider voor een effectieve stofafzuiging.

Een cycloon voor stofafzuiging gebruikt men bijvoorbeeld als voorafscheider bij een grote hoeveelheid af te zuigen stof, of als hoofdafscheider van middelfijn stof of vloeistof met deeltjes van een diameter groter dan 0,5 mm. Met behulp van computerprogramma’s is het mogelijk om de juiste instellingen te berekenen voor een optimale afscheiding.
Zo worden onze cyclonen op de meest optimale manier ingezet voor het opzuigen en opslaan van stoffen, materialen en restafval.
Een cycloon, in combinatie met de juiste vacuümunit, vormt een betrouwbaar en efficiënt systeem voor stofafzuiging in diverse industrieën voor diverse soorten stof en bijvoorbeeld poeder of granulaat

Het inzetten van een cycloon aan een stofzuigsysteem kan een aanzienlijke ontlasting van de filters opleveren.
Daarnaast zorgen onze cyclonen ervoor dat het mogelijk is om het opgezogen materiaal op te vangen in de cycloon (stofafzuiging) en deze materialen vervolgens te hergebruiken in productieprocessen.
Hierdoor ontstaan aanzienlijke kostenbesparingen binnen uw bedrijf.

Filters voor Vacuum conveyors
Cyclone hoppers

Cyclone hoppers in kunststof uitvoering:


Vacuload leverd deze in een viertal bouwgroten aansluitingen DN 50 , DN 75 en DN 100 mm
Geschikt voor bouwstofzuigers maar ook mini vacuumconveyors voor poeders/granulaat/klein-delen, zijn hiermee relatief goedkoop mee te bouwen.

Cyclone hoppers in lichte versie:

De cyclonen in de light-versie worden gekenmerkt door de eenvoudige constructie met uitstekende scheidingsprestaties.
De cyclonen hebben een cirkelvormige inlaatpijp en kunnen zonder grote inspanning worden aangesloten op een bestaande pijpleiding.

De lichte constructie van I mm gegalvaniseerd staal maakt het mogelijk om de afscheider met een klemring in leidingsystemen te integreren.

De stofafvoer kan worden voorzien van FIBC (Big Bag) die aan de afvoerpijp zou worden geïnstalleerd.
Bij gebruik van een BigBag moet de cycloon aan de drukzijde worden gebruikt.
De cyclonen in de light-versie zijn beschikbaar van 700 – 4000 m3 / uur.

Cyclonen in Zware versie:

De cyclonen SZ van Schmelzer kunnen ook worden gebruikt voor bijna alle industriële stoftoepassingen.

Er zijn verschillende cycloongeometrieën beschikbaar voor een volumestroombereik van 3000 tot 60000 m3/h.
De serie van de cycloon SZ is gebaseerd op een sleufvormige inlaat, eventueel ook in een spiraalvormige inlaat te realiseren.
De cyclonen bestaan uit gelakte staalplaat.
Verkrijgbaar is ook de uitvoering in RVS, ook verkrijgbaar in 2K coatings.

Om dergelijke wervelingen van afgescheiden stof te voorkomen, is het mogelijk om een stofafscheider te installeren met de aansluitmaten van een roterende sluis.
Op de afdekplaat en bij de bodemopening is een inspectiedeur opgenomen.
Ronde flens is vervaardigd volgens DIN 24154 RII en vierkante flens volgens DIN 24193 R 2.
Het grijze gebied vertegenwoordigt een putmaatbereik in het Q-P-diagram. e cyclonen in de light-versie worden gekenmerkt door de eenvoudige constructie met uitstekende scheidingsprestaties.